Bramborové trojhránky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 584 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 50 g
- Sodík 368 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 419.5 mg
- Vláknina 5309.5 mg
- Vitamín A 5309.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.3 mg
- Vitamín E 4.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařené brambory vsypeme do mísy a rozšťoucháme dohladka. Přidáme sůl, mouku, kypřicí prášek a vypracujeme vláčné těsto.
-
2
Na vále těsto prohněteme a rozválíme na čtverec 20x20cm. Rozkrojíme na čtvrtiny a každou ještě rozkrojíme na trojúhelník.
-
3
Trojhránky pečeme na pánvi na rozehřátém oleji asi 2 minuty po každé straně. Až do podávání je uchováme teplé.
-
4
Podáváme jako přílohu k masovým pokrmům.