Skotské lívance

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 2 ml Olej rostlinný
  • 4 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 kávová lžička Sirup Golden
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 26 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 66.3 mg
  • Draslík 222.3 mg
  • Vláknina 3631.8 mg
  • Vitamín A 3631.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mouku s kypřicím práškem, přidáme vejce, přilijeme zlatý sirup a mléko. Metlou vše prošleháme na hladké těsto.

  • 2

    Lívanečník potřeme olejem a lžící do něj naléváme připravené těsto. Smažíme tak dlouho, až se na povrchu těsta objeví bublinky, obrátíme a dopečeme dozlatova.

  • 3

    Upečené lívance uchováme až do podávání teplé.

Komentáře k receptu