Opilý králík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 777 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 26 g
- Sodík 688 mg
- Bílkoviny 89 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 342.8 mg
- Draslík 2207.8 mg
- Vláknina 3527.5 mg
- Vitamín A 3527.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 86.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králíka očistíme a naporcujeme. V pekáči rozehřejeme máslo
-
2
s olejem. Když začne máslo pěnit, vložíme porce králíka a zprudka je smažíme. Vyndáme je děrovanou naběračkou a necháme okapat na papírových ubrouscích.
-
3
Do výpeku dáme šalotky a zprudka je asi 3 minuty průběžně promícháváme a smažíme dozlatova. Přidáme houby a 3-4 minuty je smažíme, až změknou, občas zamícháme.
-
4
Do pekáče vrátíme králíka, přilijeme víno, přidáme petržel, estragon, sůl, pepř a přivedeme k varu. Přikryjeme a asi 1,5 hodiny podusíme v předehřáté troubě Maso udržujeme teplé. Odstraníme petržel a estragon. Povaříme, až omáčka zhoustne. Na závěr přilijeme smetanu a dobře prohřejeme.
-
5
Omáčkou zalijeme porce králíka a servírujeme.