Daube hovězí
Suroviny
- 60 g Mouka pšeničná hladká
- 0.5 kávová lžička Tabasco
- 1 kávová lžička Tymián čerstvý
- 0.5 kávová lžička Cajunské koření
- 2 ks Celer - nať
- 1 ks Cibule
- 2 ks Bobkový list
- 1 ks Paprika zelená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 6 dl Hovězí vývar základní
- 1 kg Hovězí roštěnka níz. peč.
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 350 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 21 g
- Sodík 365 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 71.3 mg
- Draslík 481.4 mg
- Vláknina 946.4 mg
- Vitamín A 946.4 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme ve velké pánvi olej. Osmahneme pokrájenou cibuli, poté ji vyndáme a dáme stranou. Do pánve přidáme pokrájenou papriku a celer a smažíme, dokud nebude zelenina měkká. Poté vyndáme a dáme stranou.
-
2
Maso obalíme v osolené a opepřené mouce, dáme do pánve a smažíme po všech stranách. Přidáme vývar, vinný ocet, česnek, tabasco, tymián a rajčatový protlak. Vše pozvolna prohřejeme. Vrátíme do pánve cibuli, česnek a papriku, přihodíme bobkové listy a zasypeme cajunským kořením.
-
3
Uvedeme směs do varu, přendáme do trouby a asi 135 minut pečeme.
-
4
Podáváme teplé.