Svíčková na smetaně
Suroviny
- 450 g Hovězí svíčková
- 175 g Žampiony čerstvé
- 450 g Těstoviny Rigatoni
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Hořčice
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Bazalka
- 1.5 l Voda pitná
- 1.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Sherry brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 941 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 43 g
- Sodík 152 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 124.5 mg
- Draslík 543 mg
- Vláknina 7854.3 mg
- Vitamín A 7854.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozpustíme máslo ve velké pánvi a osmahneme hovězí nudličky. Maso vyndáme, dáme do zapékací mísy a udržujeme v teple.
-
2
Do pánve s výpekem přidáme pokrájené houby a povaříme v pánvi cca 3 minuty. Vmícháme zázvor, hořčici, sůl, pepř a vaříme 2 minuty, poté vlijeme smetanu a sherry. Povaříme dvě minuty a přelijeme omáčkou maso. V předehřáté troubě zapékáme maso se smetanou 10 minut na 90 stupňů.
-
3
V mezičase uvaříme ve velkém hrnci s osolenou vodou těstoviny s olivovým olejem a snítkou bazalky. Scedíme, necháme okapat a dáme na ohřátou servírovací mísu. Těstoviny podáváme s masem ve smetanové omáčce.