Svíčková na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Hovězí svíčková
  • 175 g Žampiony čerstvé
  • 450 g Těstoviny Rigatoni
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Bazalka
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 941 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 152 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 124.5 mg
  • Draslík 543 mg
  • Vláknina 7854.3 mg
  • Vitamín A 7854.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpustíme máslo ve velké pánvi a osmahneme hovězí nudličky. Maso vyndáme, dáme do zapékací mísy a udržujeme v teple.

  • 2

    Do pánve s výpekem přidáme pokrájené houby a povaříme v pánvi cca 3 minuty. Vmícháme zázvor, hořčici, sůl, pepř a vaříme 2 minuty, poté vlijeme smetanu a sherry. Povaříme dvě minuty a přelijeme omáčkou maso. V předehřáté troubě zapékáme maso se smetanou 10 minut na 90 stupňů.

  • 3

    V mezičase uvaříme ve velkém hrnci s osolenou vodou těstoviny s olivovým olejem a snítkou bazalky. Scedíme, necháme okapat a dáme na ohřátou servírovací mísu. Těstoviny podáváme s masem ve smetanové omáčce.

Komentáře k receptu