Omeleta s chřestem, plněná žampióny a klobásou
Suroviny
- 200 g Žampiony čerstvé
- 200 g Klobása vepřová
- 750 g Chřest zelený
- 60 g Mouka pšeničná hladká
- 1 ks Citrony
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Cukr krystal
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.12 polévková lžíce Olej stolní
- 2 polévková lžíce Mléko čerstvé polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 346 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 21 g
- Sodík 546 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 159.8 mg
- Draslík 395.8 mg
- Vláknina 3434 mg
- Vitamín A 3434 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaný chřest uvaříme v osolené vodě se špetkou cukru.
-
2
V mléce rozšleháme žloutky, přimícháme mouku a sníh z bílků, osolíme a na oleji usmažme 4 omelety. Žampióny očistíme a nakrájíme na malé kousky. Na stejně velké kousky, jako žampióny nakrájíme i vepřovou klobásu. Kousky hub a uzeniny smícháme a směs rozdělíme na usmažené omelety. Na závěr omelety ozdobíme plátky citrónu a posypeme sekanou petrželovou natí. Omelety servírujeme teplé, jako hlavní chod.