Omeleta s chřestem, plněná žampióny a klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Klobása vepřová
  • 750 g Chřest zelený
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krystal
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.12 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Mléko čerstvé polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 346 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 546 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 159.8 mg
  • Draslík 395.8 mg
  • Vláknina 3434 mg
  • Vitamín A 3434 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný chřest uvaříme v osolené vodě se špetkou cukru.

  • 2

    V mléce rozšleháme žloutky, přimícháme mouku a sníh z bílků, osolíme a na oleji usmažme 4 omelety. Žampióny očistíme a nakrájíme na malé kousky. Na stejně velké kousky, jako žampióny nakrájíme i vepřovou klobásu. Kousky hub a uzeniny smícháme a směs rozdělíme na usmažené omelety. Na závěr omelety ozdobíme plátky citrónu a posypeme sekanou petrželovou natí. Omelety servírujeme teplé, jako hlavní chod.

Komentáře k receptu