Lovecký bažant
Suroviny
- 125 g Slanina vepřová
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 30 g Petržel - nať
- 250 g Houby čerstvé
- 200 g Celer řapíkatý
- 400 g Šalotka
- 300 ml Víno červené
- 600 ml Vývar drůbeží
- 3 stroužek Česnek
- 2.5 kg Bažant obecný
- 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 973 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 47 g
- Sodík 876 mg
- Bílkoviny 88 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 265.7 mg
- Draslík 1449.4 mg
- Vláknina 3885.7 mg
- Vitamín A 3885.7 mg
- Vitamín B6 2.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bažanty kuchyňsky upravíme a naporcujeme. Ve velkém pekáči rozehřejeme olej. Vložíme do něj porce bažanta a zprudka je dohněda osmahneme. Vyjmeme je a necháme okapat.
-
2
Slaninu vyškvaříme v oleji. Přidáme nakrájenou šalotku a osmažíme ji současně s drceným česnekem. Přidáme nakrájený celer, pokrájené houby, protlak, sůl a pepř a přilijeme vývar. Povaříme 5 minut. Přidáme víno, porce bažanta a pečeme přikryté při 160°C asi 1,5 - 2 hodiny.