Kynuté bulky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 232 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 2 g
- Sodík 196 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 74.7 mg
- Vláknina 5095.8 mg
- Vitamín A 5095.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme polohrubou mouku s cukrem, sušeným droždím a solí. Přilijeme asi 280ml vody a vypracujeme hladké, vláčné těsto. Hněteme ještě 10 minut.
-
2
Těsto vložíme do olejem vymazané mísy, přikryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 1 hodinu.
-
3
Na pracovní desce vykynuté těsto znovu prohněteme a rozdělíme na 16 dílů, které zformujeme do tvaru koule. Urovnáme je dostatečně daleko od sebe na plech vyložený pečicím papírem. Necháme dokynout ještě 30 minut.
-
4
V troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia pečeme bulky asi 20 minut.