Perlička po vinařsku
Suroviny
- 400 g Hroznové víno
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 20 g Petržel - nať
- 80 g Šalotka
- 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 150 ml Víno bílé
- 600 ml Vývar drůbeží
- 2.5 kg Perlička
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 6 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 4 polévková lžíce Víno madeira
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 891 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 32 g
- Sodík 809 mg
- Bílkoviny 107 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 465 mg
- Draslík 1944.2 mg
- Vláknina 1766 mg
- Vitamín A 1766 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.5 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Perličky kuchyňsky upravíme, naporcujeme, osolíme a smažíme v nádobě se silnějším dnem na rozehřátém oleji po obou stranách. Perličky vyjmeme a necháme je okapat.
-
2
Dáme na mírnější oheň, na tuk vložíme rozpůlené šalotky a průběžně promícháváme a je asi 5 minut smažíme.
-
3
Přidáme porce perliček. Zalijeme je polovinou vývaru a asi 15 minut podusíme. Pak je zalijeme suchým vínem a podusíme asi 1 hodinu doměkka v předehřáté troubě při 160 °C.
-
4
Perličku vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a dobře ji v tuku osmahneme. Zalijeme zbylým vývarem a povaříme. Doplníme vínem madeira, promícháme a krátce provaříme. Na závěr zalijeme smetanou a omáčku prohřejeme i s porcemi perliček.