Perlička po vinařsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Hroznové víno
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 80 g Šalotka
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 150 ml Víno bílé
  • 600 ml Vývar drůbeží
  • 2.5 kg Perlička
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 6 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 4 polévková lžíce Víno madeira
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 891 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 809 mg
  • Bílkoviny 107 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 465 mg
  • Draslík 1944.2 mg
  • Vláknina 1766 mg
  • Vitamín A 1766 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.5 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Perličky kuchyňsky upravíme, naporcujeme, osolíme a smažíme v nádobě se silnějším dnem na rozehřátém oleji po obou stranách. Perličky vyjmeme a necháme je okapat.

  • 2

    Dáme na mírnější oheň, na tuk vložíme rozpůlené šalotky a průběžně promícháváme a je asi 5 minut smažíme.

  • 3

    Přidáme porce perliček. Zalijeme je polovinou vývaru a asi 15 minut podusíme. Pak je zalijeme suchým vínem a podusíme asi 1 hodinu doměkka v předehřáté troubě při 160 °C.

  • 4

    Perličku vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a dobře ji v tuku osmahneme. Zalijeme zbylým vývarem a povaříme. Doplníme vínem madeira, promícháme a krátce provaříme. Na závěr zalijeme smetanou a omáčku prohřejeme i s porcemi perliček.

Komentáře k receptu