Bramborový koláč se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 710 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 45 g
- Sodík 206 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 52.5 mg
- Draslík 509.5 mg
- Vláknina 10000 mg
- Vitamín A 10000 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Listové těsto si rozdělíme na polovinu a jednu polovinu těsta si vyválíme a vyložíme jím koláčovou formu, na dno dáme vrstvu brambor nakrájených na slabé plátky a pokračujeme vrstvou cibule nakrájené nadrobno, posypeme nastrouhaným sýrem ementálem, každou vrstvu osolíme a opepříme. Zalijeme smetanou.
-
2
Vyválíme těsto z druhé poloviny a přikryjeme tím směs, okraje stiskneme aby se nám směs nevytekla.
-
3
Dáme do vyhřáté trouby 180 ˚ C a pečeme asi 60 minut, dokud cibule s brambory nejsou měkké. Pak necháme chvilku zchladnout, aby sýr trochu vychladl.