Bramborový koláč se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 455 g Brambory
  • 450 g Listové těsto
  • 100 g Sýr ementálského typu
  • 150 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 710 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 206 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 52.5 mg
  • Draslík 509.5 mg
  • Vláknina 10000 mg
  • Vitamín A 10000 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listové těsto si rozdělíme na polovinu a jednu polovinu těsta si vyválíme a vyložíme jím koláčovou formu, na dno dáme vrstvu brambor nakrájených na slabé plátky a pokračujeme vrstvou cibule nakrájené nadrobno, posypeme nastrouhaným sýrem ementálem, každou vrstvu osolíme a opepříme. Zalijeme smetanou.

  • 2

    Vyválíme těsto z druhé poloviny a přikryjeme tím směs, okraje stiskneme aby se nám směs nevytekla.

  • 3

    Dáme do vyhřáté trouby 180 ˚ C a pečeme asi 60 minut, dokud cibule s brambory nejsou měkké. Pak necháme chvilku zchladnout, aby sýr trochu vychladl.

Komentáře k receptu