Svíčkové řezy na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí svíčková
  • 200 g Strouhanka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej olivový
  • 0.56 dl Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 703 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 568 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 175.2 mg
  • Draslík 546.1 mg
  • Vláknina 2649.8 mg
  • Vitamín A 2649.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 6.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Umyté maso nakrájíme přes vlákno na 1 cm hrubé plátky. Na prkénku přes fólii řezy rukou naklepeme, potřeme prolisovaným česnekem, hořčicí, osolíme, opepříme, naskládáme do nádoby, zalijeme 1 dl olivovým olejem a necháme v chladu na 30 minut uležet.

  • 2

    Uležené řezy obalíme ve vajíčku a strouhance a na pánvi v rozpáleném oleji dozlatova osmažíme.

Komentáře k receptu