Suflé špenátové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 328 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 16 g
- Sodík 562 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 286.6 mg
- Draslík 780.2 mg
- Vláknina 5544.8 mg
- Vitamín A 5544.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.6 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 399.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvý špenát omyjeme, vložíme do pánve a vaříme asi 5 minut na ztlumeném plameni, scedíme, vymačkáme z něj vodu, nakrájíme na kousky a dáme stranou.
-
2
Troubu zapneme na 180 ˚C. Vymažeme formu na suflé, vysypeme ji sýrem eidamem, postavíme na stranu. V pánvi rozehřejeme máslo, mléko, přisypeme mouku, ohříváme a mícháme, dokud se nezačne vařit, vaříme asi 3 minuty. Dáme do větší mísy, k tomu přidáme nakrájený špenát, postupně vlijeme žloutky, bílky ušleháme do tuha, nivu, osolíme, opepříme a vmícháme do směsi.
-
3
Směs přendáme do formy, kterou už jsme připravili, posypeme zbytkem nivy a pečeme asi 30 minut, dokud těsto nevzejde a mírně neztuhne.