Zapečené marocké brambory
Suroviny
- 850 g Brambory
- 50 g Citronová kůra
- 800 ml Vývar slepičí
- 70 ml Limetková šťáva
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 2 ks Cibule
- 2 ks Chilli paprička
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 0.27 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Pažitka
- 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 194 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 2 g
- Sodík 751 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 2.5 mg
- Draslík 1088 mg
- Vláknina 16279.8 mg
- Vitamín A 16279.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V zapékací míse rozehřejeme olej, vložíme červené cibule nakrájené na kolečka, rozsekané chilli papričky, rozetřený česnek, kmín a smažíme 2 minuty, aby se uvolnilo aroma.
-
2
Mezitím předehřejeme troubu na 200 ˚C. Vložíme brambory nakrájené na 5mm plátky, přidáme citronovou kůru, limetkovou šťávu, přilijeme kuřecí vývar, osolíme, opepříme a pečeme v troubě 40 minut, až brambory a zelenina nezměknou.
-
3
Vyndáme z trouby, rozdělíme na talíře a porce ozdobíme nasekanou pažitkou a zakysanou smetanou.