Hořící pudink s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 901 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 69 g
- Sodík 123 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 603.3 mg
- Draslík 516.6 mg
- Vláknina 14355 mg
- Vitamín A 14355 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.8 mg
- Vitamín E 13.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 47.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo dobře utřeme, přidáme cukr, postupně žloutky, nastrouhanou citronovou kůru, sekanou v cukru naloženou pomerančovou kůru a mícháme cca 30 minut. Poté přidáme 140 g loupaných strouhaných mandlí, tuhý sníh ušlehaný z bílků a zbytek loupaných, nahrubo nasekaných mandlí.
-
2
Pudinkovou formu vymažeme máslem, vysypeme sekanými mandlemi, vlijeme těsto, uzavřeme a v páře vaříme cca 60 minut.
-
3
Hotový pudink vyklopíme na mísu, přelijeme rumem, zapálíme a hořící servírujeme na stůl.