Pečené jehněčí na rozmarýnu
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
- 5 g Bobkový list
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 dl Olej olivový extra panenský
- 0.5 kg Brambory
- 1 kg Jehněčí kýta
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 4 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 757 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 62 g
- Sodík 357 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 137.2 mg
- Draslík 936.3 mg
- Vláknina 6304.5 mg
- Vitamín A 6304.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso umyjeme, necháme vcelku, prošpikujeme na plátky nakrájeným česnekem a položíme na sádlem vymaštěný pekáč. Na pánvičce zahřejeme olej, máslo, posypeme mletou paprikou a polijeme maso na pekáči.
-
2
Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, bobkový list, rozmarýn, na plátky nakrájenou slaninu, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby, kde pečeme přibližně 80 minut.
-
3
Vytáhneme maso z trouby, přidáme na silnější kolečka nakrájené brambory a vrátíme ještě na 40 minut dopéct.