Lasagne se špenátem a ricottou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 450 g Špenát listový čerstvý
  • 40 g Sýr Gruyére
  • 150 g Lasagne
  • 250 g Ricotta
  • 120 ml Zakysaná smetana
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 432 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 235 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 41.6 mg
  • Draslík 679.1 mg
  • Vláknina 4989.8 mg
  • Vitamín A 4989.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.9 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenát, omytý a nakrájený na kousky, dáme do pánve a vaříme asi 5 minut, dokud nezvadne, pak ho scedíme, vymačkáme od vody a dáme stranou do misky. Uvaříme lasagne v osolené vodě, dokud nezměknou, asi tak 10 minut, pak je scedíme a osušíme papírovými utěrkami.

  • 2

    Připravíme zapékací mísu, vymažeme trochou másla, smícháme špenát, sýr, ricottu, zakysanou smetanu, osolíme a opepříme.

  • 3

    Dno zapékací mísy pokryjeme těstovinou, potřeme ji špenátovou směsí, takto opakujeme vrstvení. Zakončíme směsí ze špenátu, pokapeme zbylým rozehřátým máslem a pečeme 35 minut, až je povrch zlatohnědý.

Komentáře k receptu