Lasagne se špenátem a ricottou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 432 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 26 g
- Sodík 235 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 41.6 mg
- Draslík 679.1 mg
- Vláknina 4989.8 mg
- Vitamín A 4989.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.9 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenát, omytý a nakrájený na kousky, dáme do pánve a vaříme asi 5 minut, dokud nezvadne, pak ho scedíme, vymačkáme od vody a dáme stranou do misky. Uvaříme lasagne v osolené vodě, dokud nezměknou, asi tak 10 minut, pak je scedíme a osušíme papírovými utěrkami.
-
2
Připravíme zapékací mísu, vymažeme trochou másla, smícháme špenát, sýr, ricottu, zakysanou smetanu, osolíme a opepříme.
-
3
Dno zapékací mísy pokryjeme těstovinou, potřeme ji špenátovou směsí, takto opakujeme vrstvení. Zakončíme směsí ze špenátu, pokapeme zbylým rozehřátým máslem a pečeme 35 minut, až je povrch zlatohnědý.