Pohanková kaše s čerstvou zeleninou
Suroviny
- 80 g Brokolice
- 100 g Celer bulvový
- 80 g Květák
- 100 g Mrkev kořen
- 100 g Pastinák
- 450 g Pohanka
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 1 kávová lžička Sůl mořská
- 4 ks Rajčata
- 2 špetka Sůl
- 4 stroužek Česnek
- 7.5 dl Voda pitná
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 521 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 68 g
- Sodík 653 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 406.6 mg
- Vláknina 8940.5 mg
- Vitamín A 8940.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pohanku dobře promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, dáme do hrnce, zalijeme vařící vodou, přimícháme mořskou sůl a pod pokličkou necháme dojít 30 minut.
-
2
Zeleninu: mrkev, celer, pastinák, brokolici, květák, česnek a rajčata očistíme a omyjeme. Kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo a dáme do mísy. Květák s brokolicí rozdělíme na malé růžičky, česnek rozetřeme. Rajčata pokrájíme na plátky. Omytou pažitku pokrájíme nadrobno.
-
3
Zeleninu pokapeme kvalitním olivovým olejem, přidáme sůl, bílý pepř a důkladně promícháme.
-
4
Pohankovou kaši smícháme se zeleninou, rozdělíme porce na talíře, ozdobíme kolečky rajčat, posypeme pažitkou a podáváme.