Slovácký guláš
Suroviny
- 150 g Brambory
- 150 g Sádlo škvařené
- 300 g Hovězí maso přední
- 250 g Klobása - Čabajka
- 2 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 4 ks Cibule
- 1 ks Paprika zelená
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 2 polévková lžíce Kečup ostrý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 569 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 49 g
- Sodík 150 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 55.3 mg
- Draslík 405.3 mg
- Vláknina 4433.2 mg
- Vitamín A 4433.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, sůl, pepř a za častého míchání pečeme 20 minut, aby se zatáhlo maso. Posypeme sladkou paprikou, zalijeme vodou, přiklopíme poklicí, vložíme do trouby, kde pečeme asi 40 minut.
-
2
Klobásu nakrájíme na kolečka, papriku na tenké plátky, vytáhneme hrnec z trouby a připravené suroviny přimícháme k masu. Zamícháme, zalijeme vodou, vrátíme zpátky dopéct na 20 minut.
-
3
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, přimícháme kečup, přidáme do hrnce s masem a na sporáku pod poklicí dovaříme ještě 20 minut.
-
4
Uvařený guláš posypeme majoránkou a nadrobno nasekanou pažitkou.