Červené kari rogan još
Suroviny
- 2 g Hřebíček
- 3 g Skořice celá
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Kardamom
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.25 kávová lžička Garam masala
- 2 kávová lžička Koriandr mletý
- 2 kávová lžička Kmín římský
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 4 ks Chilli paprička
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 1.5 dl Voda pitná
- 1.25 dl Jogurt nízkotučný
- 1 kg Hovězí maso zadní
- 2 polévková lžíce Kořeněné máslo Ghee
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 283 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 12 g
- Sodík 235 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 107.3 mg
- Draslík 191.7 mg
- Vláknina 4034.4 mg
- Vitamín A 4034.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme ghí ve velkém ohnivzdorném kastrolu a osmahneme pokrájené hovězí maso do hněda. Vyndáme z kastrolu a necháme stranou. Do hrnce přidáme pokrájenou cibuli a smažíme. Přidáme rozetřený česnek, zázvor, chilli, kardamom, hřebíčky, koriandr, kmín, sůl a papriku do kastrolu a mícháme, dokud nezačne vonět.
-
2
Maso dáme zpět do kastrolu a vše podusíme 3 minuty. Vmícháme postupně jogurt, přidáme skořicovou kůru a horkou vodu a opepříme.
-
3
Zakryjeme kastrol pokličkou a zapékáme v předehřáté troubě 75 minut, dokud nebude maso měkké. Poté vyndáme a zahodíme skořicovou kůru a vmícháme garam masalu. Z povrchu odebereme přebytečný tuk.
-
4
Podáváme horké.