Zapečená krůtí prsa s mangem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 500 g Krůtí maso
  • 250 g Mango
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 30 g Petržel - nať
  • 250 g Sýr Čedar
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 450 ml Vývar drůbeží
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 518 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 907 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 105.8 mg
  • Draslík 435.5 mg
  • Vláknina 3088.2 mg
  • Vitamín A 3088.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme kolečka cibule a za občasného míchání ji 3-5 minut smažíme, až změkne, ale ještě nezačne měnit barvu. Zaprášíme moukou a průběžně promícháváme, asi 3 minuty smažíme.

  • 2

    Přiléváme vývar a mangovou šťávu. Omáčku vaříme a mícháme, až zhoustne.

  • 3

    Přidáme kousky manga, 6 jich odložíme na ozdobení. Přimícháme tři čtvrtiny sýra, dochutíme pepřem a solí.

  • 4

    Kousky krůtího masa rozdělíme do 6 malých gratinovacích misek nebo je dáme do jedné velké zapékací mísy. Maso přelijeme omáčkou, posypeme zbylým sýrem a strouhankou.

  • 5

    Zapékáme 15-20 minut v předehřáté troubě při 200 °C , aby se vše prohřálo a povrch byl dozlatova upečený. Zdobíme nasekanou petrželí a kousky manga. Servírujeme.

Komentáře k receptu