Zapečená krůtí prsa s mangem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 27 g
- Sodík 907 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 105.8 mg
- Draslík 435.5 mg
- Vláknina 3088.2 mg
- Vitamín A 3088.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme kolečka cibule a za občasného míchání ji 3-5 minut smažíme, až změkne, ale ještě nezačne měnit barvu. Zaprášíme moukou a průběžně promícháváme, asi 3 minuty smažíme.
-
2
Přiléváme vývar a mangovou šťávu. Omáčku vaříme a mícháme, až zhoustne.
-
3
Přidáme kousky manga, 6 jich odložíme na ozdobení. Přimícháme tři čtvrtiny sýra, dochutíme pepřem a solí.
-
4
Kousky krůtího masa rozdělíme do 6 malých gratinovacích misek nebo je dáme do jedné velké zapékací mísy. Maso přelijeme omáčkou, posypeme zbylým sýrem a strouhankou.
-
5
Zapékáme 15-20 minut v předehřáté troubě při 200 °C , aby se vše prohřálo a povrch byl dozlatova upečený. Zdobíme nasekanou petrželí a kousky manga. Servírujeme.