Krůtí prsa s jablečným vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 505 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 20 g
- Sodík 602 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 130.9 mg
- Draslík 793.7 mg
- Vláknina 4350 mg
- Vitamín A 4350 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 133.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do pekáče nalijeme olej a rozpustíme v něm máslo. Když začne máslo pěnit, přidáme kousky krůtího masa a 5 minut zprudka ze všech stran smažíme. Vyjmeme je a necháme na teple.
-
2
Pekáč odstavíme na mírnější oheň, přidáme kolečka cibule, drcený česnek, červenou a žlutou papriku nakrájenou na nudličky. Zeleninu 5 minut smažíme, až začne měknout.
-
3
Do pekáče vrátíme krůtí maso, zalijeme jablečným vínem a přivedeme k varu. Podle chuti osolíme a opepříme, přikryjeme a 1 hodinu podusíme v předehřáté troubě při 160 °C, aby maso změklo.
-
4
Děrovanou naběračkou přemístíme zeleninu a maso na vyhřátý servírovací talíř. Pekáč postavíme na sporák a průběžně promícháváme, omáčku svaříme, aby zhoustla. Ochutnáme ji, osolíme a opepříme.
-
5
Polijeme omáčkou maso a zeleninu, ozdobíme nasekanou petrželí a servírujeme.