Česnekové krůtí řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Krůtí prsa
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 60 g Strouhanka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Citron
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.27 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.09 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 349 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 698 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 160.5 mg
  • Draslík 523.6 mg
  • Vláknina 2012.5 mg
  • Vitamín A 2012.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krůtí prsa nařežeme na řízky, naklepeme a potřeme drceným česnekem utřeným se solí.

  • 2

    Každý naklepaný řízek nejprve obalíme v mouce, přebytečnou mouku oklepeme, řízek namočíme do rozšlehaného vejce a pak obalíme ve strouhance.

  • 3

    Nožem naděláme do řízků křížem zářezy, řízky přikryjeme a dáme je na 30 minut do chladničky.

  • 4

    Na pánvi rozehřejeme olej s máslem. Když začne máslo pěnit, vložíme na pánev řízky a z obou stran je zprudka dozlatova osmažíme.

  • 5

    Pánev odstavíme na mírnější oheň a řízky 10 minut doměkka dosmažíme.

  • 6

    Řízky vyjmeme z pánve a necháme je okapat na papírových ubrouscích. Ozdobíme kolečky citronu, nasekanou petrželí a servírujeme.

Komentáře k receptu