Česnekové krůtí řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 349 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 14 g
- Sodík 698 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 160.5 mg
- Draslík 523.6 mg
- Vláknina 2012.5 mg
- Vitamín A 2012.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krůtí prsa nařežeme na řízky, naklepeme a potřeme drceným česnekem utřeným se solí.
-
2
Každý naklepaný řízek nejprve obalíme v mouce, přebytečnou mouku oklepeme, řízek namočíme do rozšlehaného vejce a pak obalíme ve strouhance.
-
3
Nožem naděláme do řízků křížem zářezy, řízky přikryjeme a dáme je na 30 minut do chladničky.
-
4
Na pánvi rozehřejeme olej s máslem. Když začne máslo pěnit, vložíme na pánev řízky a z obou stran je zprudka dozlatova osmažíme.
-
5
Pánev odstavíme na mírnější oheň a řízky 10 minut doměkka dosmažíme.
-
6
Řízky vyjmeme z pánve a necháme je okapat na papírových ubrouscích. Ozdobíme kolečky citronu, nasekanou petrželí a servírujeme.