Krůtí nudličky se zeleninou
Suroviny
- 400 g Cuketa
- 600 g Krůtí prsa
- 250 g Kukuřice cukrová
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 20 g Petržel - nať
- 10 g Citronová kůra
- 150 g Paprika červená
- 40 ml Olej olivový
- 1.77 ml Olej olivový
- 120 ml Víno bílé
- 40 ml Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 443 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 22 g
- Sodík 596 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 97.5 mg
- Draslík 1011.4 mg
- Vláknina 7515.5 mg
- Vitamín A 7515.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 87.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Marináda: smícháme víno, citronovou šťávu a kůru, olej, sůl a pepř. Nudličky z krůtího masa promícháme marinádou, přikryjeme a necháme v chladničce 30 minut marinovat.
-
2
Cukety šikmo nakrájíme na silné plátky a papriku na dlouhé tenké nudličky. Ve woku rozehřejeme olej, přidáme cukety, kukuřici, zelenou papriku a 2 minuty průběžně promícháváme a zprudka smažíme. Děrovanou natěračkou zeleninu vyjmeme a udržujeme teplou.
-
3
Z marinády vyjmeme krůtí maso, marinádu uchováme. Maso dáme do woku a 5 minut průběžně promícháváme a dozlatova smažíme.
-
4
Maso zalijeme marinádou a 3 minuty doměkka podusíme. Do woku vrátíme zeleninu a prohřejeme ji. Směs ochutnáme, osolíme a opepříme. Ihned podáváme, zdobíme petrželkou a stočenými kolečky citronu.