Koláč hovězí s mrkví
Suroviny
- 675 g Brambory
- 450 g Hovězí maso mleté
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Celer - nať
- 1 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 3 dl Hovězí vývar základní
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 3 polévková lžíce Mléko nízkotučné
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 403 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 187 g
- Sodík 516 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 81.8 mg
- Draslík 1216.3 mg
- Vláknina 14253 mg
- Vitamín A 14253 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velké pánvi smažíme bez tuku mleté hovězí maso cca 4 minuty. Přidáme pokrájenou cibuli, česnek a smažíme 5 minut. Přidáme mouku a minutu smažíme. Vmícháme hovězí vývar, rajčatový protlak, lžíci petrželky, vorčestr a celer. Osolíme, opepříme, přivedeme směs k varu a vaříme 25 minut. Poté přemístíme do zapékací mísy.
-
2
V hrnci s vařící vodou povaříme brambory a mrkev 10 minut. Obě ingredience scedíme a poté rozmačkáme na kaši. Přidáme do kaše máslo, mléko, zbývající petrželku a přemístíme do zapékací mísy na masovou směs, abychom ji úplně zakryli.
-
3
Pečeme v předehřáté troubě 45 minut. Podáváme horké.