Soluňské kuře
Suroviny
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 10 g Petržel - nať
- 10 g Bazalka
- 125 g Olivy černé
- 180 g Paprika žlutá
- 180 g Paprika červená
- 10 g Tymián čerstvý
- 20 ml Šťáva citrónová
- 1.7 kg Kuře
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 0.17 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 856 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 59 g
- Sodík 849 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 255 mg
- Draslík 843.1 mg
- Vláknina 4802 mg
- Vitamín A 4802 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 124.8 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do pekáče dáme kuře a pečeme na olivovém oleji 20 minut na každých 500 g váhy v předehřáté troubě při 190 °C. Odebereme tuk a šťávu, přidáme na nudličky nakrájené papriky a pečeme dalších 20 minut.
-
2
Papriky a kuře vyndáme z pekáče a necháme je stát, aby mírně zchladly.
-
3
Marináda: smícháme olivový olej, med, citronovou šťávu, bylinky, podle chuti sůl a pepř.
-
4
Kuře zbavíme kostí a nakrájíme je na drobné nudličky. Vložíme je do marinády a promícháme. Přikryjeme a necháme úplně vychladnout.
-
5
Vychladlé maso dáme do středu talíře. Okraje obložíme olivami a paprikami. Podáváme při pokojové teplotě.