Soluňské kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 10 g Petržel - nať
  • 10 g Bazalka
  • 125 g Olivy černé
  • 180 g Paprika žlutá
  • 180 g Paprika červená
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 20 ml Šťáva citrónová
  • 1.7 kg Kuře
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.17 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 856 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 849 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 255 mg
  • Draslík 843.1 mg
  • Vláknina 4802 mg
  • Vitamín A 4802 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 124.8 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pekáče dáme kuře a pečeme na olivovém oleji 20 minut na každých 500 g váhy v předehřáté troubě při 190 °C. Odebereme tuk a šťávu, přidáme na nudličky nakrájené papriky a pečeme dalších 20 minut.

  • 2

    Papriky a kuře vyndáme z pekáče a necháme je stát, aby mírně zchladly.

  • 3

    Marináda: smícháme olivový olej, med, citronovou šťávu, bylinky, podle chuti sůl a pepř.

  • 4

    Kuře zbavíme kostí a nakrájíme je na drobné nudličky. Vložíme je do marinády a promícháme. Přikryjeme a necháme úplně vychladnout.

  • 5

    Vychladlé maso dáme do středu talíře. Okraje obložíme olivami a paprikami. Podáváme při pokojové teplotě.

Komentáře k receptu