Jahodový ocet

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1000 g Jahody zahradní
  • 1000 ml Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 50 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 155 mg
  • Vláknina 4000 mg
  • Vitamín A 4000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jahody očistíme, omyjeme a osušíme. Urovnáme je do čisté sklenice, zalijeme vinným octem a dobře uzavřeme.

  • 2

    Sklenice necháme 14 dní stát a 2x denně obsah protřeseme.

  • 3

    Ocet procedíme přes síto vyložené čistým plátýnkem do čisté sklenice a necháme dalších 14 dní stát.

  • 4

    Nakonec ocet přefiltrujeme do čisté uzavíratelné nádoby.

Komentáře k receptu