Slavnostní kuře s vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Jogurt bílý
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 10 g Citronová kůra
  • 125 g Cibulka jarní
  • 30 g Řeřicha
  • 500 g Kuřecí maso vařené
  • 150 ml Víno červené
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 300 ml Majonéza
  • 2 polévková lžíce Marmeláda meruňková
  • 4 polévková lžíce Omáčka Kari
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 381 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 709 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 3.3 mg
  • Draslík 161.8 mg
  • Vláknina 2305 mg
  • Vitamín A 2305 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a asi 2 minuty smažíme. Přidáme kari omáčku a zahříváme ještě 1 minutu.

  • 2

    Vlijeme červené víno, přidáme rajský protlak, citronovou kůru a šťávu. Nepřikrýváme a průběžně promícháváme, svařujeme na 4 polévkové lžíce. Směs přecedíme do misky, přikryjeme a dáme chladit.

  • 3

    Přes síto prolisujeme meruňkovou marmeládu a přimícháme ji do směsi kari s červeným vínem. Přidáme jogurt, majonézu, podle chuti sůl, pepř a dohromady smícháme. Omáčka by měla být hustá a mít barvu světlé slámy.

  • 4

    Přimícháme kousky kuřecího masa, ozdobíme řeřichou a podáváme.

Komentáře k receptu