Slavnostní kuře s vínem
Suroviny
- 150 g Jogurt bílý
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 10 g Citronová kůra
- 125 g Cibulka jarní
- 30 g Řeřicha
- 500 g Kuřecí maso vařené
- 150 ml Víno červené
- 40 ml Citronová šťáva
- 300 ml Majonéza
- 2 polévková lžíce Marmeláda meruňková
- 4 polévková lžíce Omáčka Kari
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 22 g
- Sodík 709 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 3.3 mg
- Draslík 161.8 mg
- Vláknina 2305 mg
- Vitamín A 2305 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a asi 2 minuty smažíme. Přidáme kari omáčku a zahříváme ještě 1 minutu.
-
2
Vlijeme červené víno, přidáme rajský protlak, citronovou kůru a šťávu. Nepřikrýváme a průběžně promícháváme, svařujeme na 4 polévkové lžíce. Směs přecedíme do misky, přikryjeme a dáme chladit.
-
3
Přes síto prolisujeme meruňkovou marmeládu a přimícháme ji do směsi kari s červeným vínem. Přidáme jogurt, majonézu, podle chuti sůl, pepř a dohromady smícháme. Omáčka by měla být hustá a mít barvu světlé slámy.
-
4
Přimícháme kousky kuřecího masa, ozdobíme řeřichou a podáváme.