Langoše s kysanou smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 949 kcal
- Sacharidy 154 g
- Tuky 21 g
- Sodík 615 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 128.9 mg
- Draslík 343.2 mg
- Vláknina 13597.5 mg
- Vitamín A 13597.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 392.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do větší mísy nasypeme hladkou mouku, rozdrobíme do ní celou kostku kvasnic, přidáme vlažné mléko, 2,5 dl zakysané smetany, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu, promícháme a důkladně vypracujeme hladké vláčné těsto.
-
2
Těsto zakryjeme a dáme do chladničky.
-
3
Až druhý den vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, nakrájíme malé díly ve velikosti 2 polévkových lžic, z každého si utvoříme bochánek. Bochánek těsta zlehka rozválíme a rukama za okraje vytáhneme na placku přibližně o průměru 15–18 cm.
-
4
Langoše smažíme v pánvi v dostatečně vysoké vrstvě oleje (min. 2 cm), z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 1–2 minuty z každé strany.