Terijaki hovězí
Suroviny
- 450 g Hovězí maso zadní
- 0.5 kávová lžička Zázvor celý
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 8 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Cukr třtinový
- 3 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Sherry brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 205 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 5 g
- Sodík 66 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 65.3 mg
- Draslík 153.6 mg
- Vláknina 2387.3 mg
- Vitamín A 2387.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce smícháme solamyl se sherry, vmícháme vinný ocet, sójovou omáčku, třtinový cukr, rozdrcený česnek, skořici a strouhaný zázvor. Hovězí maso pokrájíme a necháme dvě hodiny marinovat v této omáčce. Poté vyndáme maso z omáčky a omáčku nalijeme na pánev.
-
2
Maso napichujeme střídavě s jarní cibulkou a paprikou na dřevěné jehly, které jsme si předem namočili do vody.
-
3
Omáčku prohřejeme za občasného míchání.
-
4
Kebaby grilujeme 8 minut a občas otočíme a potřeme zbývající omáčkou. Poté rozdělíme na talíře, polijeme zbývající omáčkou a podáváme.