Plněné agnolotti s omáčkou z vodky
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 75 g Slanina vepřová
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 250 g Vepřové maso mleté
- 115 g Sýr Gorgonzola
- 300 g Mouka pšeničná hladká
- 15 ml Olej olivový
- 120 ml Víno červené
- 20 ml Voda pitná
- 60 ml Petržel - nať
- 45 ml Vodka
- 250 ml Smetana čerstvá ke šlehání
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Sýr Parmezán
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Skořice mletá
- 2 stroužek Česnek
- 3.5 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1123 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 65 g
- Sodík 1648 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 353.6 mg
- Draslík 486.6 mg
- Vláknina 1881.9 mg
- Vitamín A 1881.9 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si nádivku. V pánvi osmahneme na oleji slaninu nakrájenou na kostičky. Smažíme za stálého míchání dozlatova. Vložíme mleté vepřové maso, prolisovaný česnek a skořici. Dochutíme solí a pepřem. Mírně povaříme 5 minut. Často mícháme a snažíme se kousky oddělit na co nejmenší.
-
2
Dolijeme vínem a důkladně promícháme. Vaříme na mírném ohni 20 minut, až je maso hotové a poměrně suché. Maso vložíme do mísy a necháme vychladnout.
-
3
K masové směsi přimícháme vejce a nakrájenou petržel. Promícháme.
-
4
Suroviny na těsto smícháme a důkladně propracujeme. Vyválíme si 50 cm dlouhý plát těsta.
-
5
V pravidelných rozestupech si vytvoříme 10 hromádek nádivky. Těsto kolem každé hromádky potřeme trochou vody a poté přehneme volný okraj těsta přes nádivku. Těsto stlačíme kolem nádivky tak, abychom vytlačili veškerý vzduch.
-
6
Polovinou zvlněného kráječe na ravioli vykrojíme kolem nádivky půlměsíček.
-
7
Agnolotti položíme na pomoučněnou utěrku, aby se k sobě nelepily. Lehce je posypeme moukou a necháme oschnout. Postup opakujeme se zbývajícím těstem.
-
8
Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Vaříme 5 minut.
-
9
Mezitím si připravíme omáčku. V pánvi necháme vzpěnit máslo, přilijeme smetanu a gorgonzolu nakrájenou na kostičky. Mícháme do rozpuštění sýra. Přilijeme vodku a dochutíme solí a pepřem. Znovu promícháme.
-
10
Uvařené těstoviny smícháme s omáčkou a posypeme nastrouhaným parmezánem. Můžeme servírovat.