Plněné agnolotti s omáčkou z vodky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 75 g Slanina vepřová
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 250 g Vepřové maso mleté
  • 115 g Sýr Gorgonzola
  • 300 g Mouka pšeničná hladká
  • 15 ml Olej olivový
  • 120 ml Víno červené
  • 20 ml Voda pitná
  • 60 ml Petržel - nať
  • 45 ml Vodka
  • 250 ml Smetana čerstvá ke šlehání
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Sýr Parmezán
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Skořice mletá
  • 2 stroužek Česnek
  • 3.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1123 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 1648 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 353.6 mg
  • Draslík 486.6 mg
  • Vláknina 1881.9 mg
  • Vitamín A 1881.9 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si nádivku. V pánvi osmahneme na oleji slaninu nakrájenou na kostičky. Smažíme za stálého míchání dozlatova. Vložíme mleté vepřové maso, prolisovaný česnek a skořici. Dochutíme solí a pepřem. Mírně povaříme 5 minut. Často mícháme a snažíme se kousky oddělit na co nejmenší.

  • 2

    Dolijeme vínem a důkladně promícháme. Vaříme na mírném ohni 20 minut, až je maso hotové a poměrně suché. Maso vložíme do mísy a necháme vychladnout.

  • 3

    K masové směsi přimícháme vejce a nakrájenou petržel. Promícháme.

  • 4

    Suroviny na těsto smícháme a důkladně propracujeme. Vyválíme si 50 cm dlouhý plát těsta.

  • 5

    V pravidelných rozestupech si vytvoříme 10 hromádek nádivky. Těsto kolem každé hromádky potřeme trochou vody a poté přehneme volný okraj těsta přes nádivku. Těsto stlačíme kolem nádivky tak, abychom vytlačili veškerý vzduch.

  • 6

    Polovinou zvlněného kráječe na ravioli vykrojíme kolem nádivky půlměsíček.

  • 7

    Agnolotti položíme na pomoučněnou utěrku, aby se k sobě nelepily. Lehce je posypeme moukou a necháme oschnout. Postup opakujeme se zbývajícím těstem.

  • 8

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Vaříme 5 minut.

  • 9

    Mezitím si připravíme omáčku. V pánvi necháme vzpěnit máslo, přilijeme smetanu a gorgonzolu nakrájenou na kostičky. Mícháme do rozpuštění sýra. Přilijeme vodku a dochutíme solí a pepřem. Znovu promícháme.

  • 10

    Uvařené těstoviny smícháme s omáčkou a posypeme nastrouhaným parmezánem. Můžeme servírovat.

Komentáře k receptu