Hlívová žemlovka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 479 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 19 g
- Sodík 132 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 185.9 mg
- Draslík 76.8 mg
- Vláknina 6823.2 mg
- Vitamín A 6823.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvičce na rozpáleném másle (50 g) dorůžova osmažíme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme nakrájené houby, špetku soli, špetku pepře, podusíme a necháme stranou.
-
2
Tvrdší rohlíky nakrájíme, dáme do mísy, osolíme a zalijeme 4 dl mléka.
-
3
Do vymazaného pekáče dáme vrstvu rozmočených rohlíků, na ně vrstvu hub, potom zase rohlíky a houby.
-
4
Vejce spolu se zbylým mlékem a lžící mouky šlehačem nebo mixérem rozšleháme a přelijeme žemlovku. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme 30 minut.