Hlívová žemlovka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 10 ks Rohlíky bílé
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 1 kg Hlíva ústřičná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 479 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 132 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 185.9 mg
  • Draslík 76.8 mg
  • Vláknina 6823.2 mg
  • Vitamín A 6823.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvičce na rozpáleném másle (50 g) dorůžova osmažíme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme nakrájené houby, špetku soli, špetku pepře, podusíme a necháme stranou.

  • 2

    Tvrdší rohlíky nakrájíme, dáme do mísy, osolíme a zalijeme 4 dl mléka.

  • 3

    Do vymazaného pekáče dáme vrstvu rozmočených rohlíků, na ně vrstvu hub, potom zase rohlíky a houby.

  • 4

    Vejce spolu se zbylým mlékem a lžící mouky šlehačem nebo mixérem rozšleháme a přelijeme žemlovku. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme 30 minut.

Komentáře k receptu