Mrkvový nákyp s rozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 30 g Strouhanka
  • 20 g Strouhanka
  • 30 g Cukr vanilka
  • 30 g Rozinky tmavé
  • 0.25 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.25 ks Citrony
  • 6 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.25 l Mléko plnotučné
  • 1.2 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 375 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 432 g
  • Sodík 126 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 243.9 mg
  • Draslík 76.3 mg
  • Vláknina 11839.1 mg
  • Vitamín A 11839.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 329 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev očistíme, uvaříme a nastrouháme nebo prolisujeme. V míse utřeme máslo s cukrem, žloutky a strouhanou citronovou kůrou. Poté vmícháme mrkev, rozinky, mletou skořici, strouhanku navlhčenou mlékem a tuhý sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Směs promícháme, rozetřeme do vymazané a vysypané formy a v mírně vyhřáté troubě pečeme cca 60 minut.

  • 3

    Hotový nákyp posypeme ihned cukrem a ještě teplý podáváme.

Komentáře k receptu