Hovězí s fazolovou černou omáčkou
Suroviny
- 300 g Hovězí maso zadní
- 0.5 kávová lžička Cukr třtinový
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika zelená
- 3 dl Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Sherry brandy
- 2 polévková lžíce Olej sezamový
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 2 polévková lžíce Pasta z kukuřičné mouky
- 2 polévková lžíce Fazolová černá omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 845 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 84 g
- Sodík 263 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 45.2 mg
- Draslík 121.5 mg
- Vláknina 1919 mg
- Vitamín A 1919 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.4 mg
- Vitamín E 7.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso pokrájíme na nudličky. Smícháme si v misce kypřící prášek, cukr, sójovou omáčku, sherry, pastu z kukuřičné mouky a sezamový olej, máme marinádu. Promícháme v tom nudličky a necháme 2 hodiny marinovat.
-
2
Pokrájíme papriku a cibuli na malé kostičky. Ve woku rozehřejeme olej, přidáme hovězí nudličky a smažíme minutu, poté je vyndáme, necháme okapat a udržujeme stranou v teple. Zbylý olej odlijeme a necháme tam jen lžíci, přidáme pokrájenou jarní cibulku, chilli, cibuli, zázvor, papriku a smažíme minutu. Přidáme omáčku z černých fazolí a promícháme. Vrátíme do woku nudličky a minutu osmahneme.
-
3
Podáváme horké.