Těstovinový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 175 g Těstoviny Conchiglie
  • 3 g Pepř bílý
  • 25 g Mouka pšeničná hladká
  • 600 ml Mléko plnotučné
  • 30 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2.4 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 5 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Rajčatová pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 464 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 942 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 87.9 mg
  • Draslík 314.6 mg
  • Vláknina 6478.8 mg
  • Vitamín A 6478.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 939.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi osmahneme na oleji nadrobno pokrájenou cibuli. Smažíme 5 minut doměkka. Přimícháme nakládaná nakrájená rajčata. Prázdnou konzervu naplníme vodou a přilijeme ji do pánve spolu s pastou ze sušených rajčat, bylinkami a cukrem.

  • 2

    Dochutíme solí a pepřem a za stálého míchání uvedeme k bodu varu. Poté dusíme přikryté poklicí 15 minut. Občas promícháme.

  • 3

    Těstoviny uvaříme dle postupu, který uvádí výrobci na obalu.

  • 4

    Připravíme si bílou omáčku. V pánvi necháme zpěnit máslo, zaprášíme moukou a za stálého míchání smažíme 1 minutu. Za stálého míchání přiléváme mléko, dokud nevznikne hustá omáčka. Dochutíme solí a pepřem. Poté ji odstavíme.

  • 5

    Uvařené těstoviny slijeme, vložíme do pekáče s rajskou omáčkou a promícháme.

  • 6

    Do bílé omáčky přidáme vejce a ušleháme. Vidličkou na několika místech rozhrneme těstoviny, aby bílá omáčka naplnila vzniklá místa.

  • 7

    Povrch uhladíme, posypeme nastrouhaným parmezánem a strouhankou. Pečeme 20 minut při 190 stupních, až sýr na povrchu bublá a je zlatohnědý. Před podáváním necháme 10 minut odstát.

Komentáře k receptu