Těstovinový koláč
Suroviny
- 25 g Máslo čerstvé
- 5 g Sůl
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 175 g Těstoviny Conchiglie
- 3 g Pepř bílý
- 25 g Mouka pšeničná hladká
- 600 ml Mléko plnotučné
- 30 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Bylinky čerstvé - svazek
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2.4 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 5 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Rajčatová pasta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 22 g
- Sodík 942 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 87.9 mg
- Draslík 314.6 mg
- Vláknina 6478.8 mg
- Vitamín A 6478.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 939.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi osmahneme na oleji nadrobno pokrájenou cibuli. Smažíme 5 minut doměkka. Přimícháme nakládaná nakrájená rajčata. Prázdnou konzervu naplníme vodou a přilijeme ji do pánve spolu s pastou ze sušených rajčat, bylinkami a cukrem.
-
2
Dochutíme solí a pepřem a za stálého míchání uvedeme k bodu varu. Poté dusíme přikryté poklicí 15 minut. Občas promícháme.
-
3
Těstoviny uvaříme dle postupu, který uvádí výrobci na obalu.
-
4
Připravíme si bílou omáčku. V pánvi necháme zpěnit máslo, zaprášíme moukou a za stálého míchání smažíme 1 minutu. Za stálého míchání přiléváme mléko, dokud nevznikne hustá omáčka. Dochutíme solí a pepřem. Poté ji odstavíme.
-
5
Uvařené těstoviny slijeme, vložíme do pekáče s rajskou omáčkou a promícháme.
-
6
Do bílé omáčky přidáme vejce a ušleháme. Vidličkou na několika místech rozhrneme těstoviny, aby bílá omáčka naplnila vzniklá místa.
-
7
Povrch uhladíme, posypeme nastrouhaným parmezánem a strouhankou. Pečeme 20 minut při 190 stupních, až sýr na povrchu bublá a je zlatohnědý. Před podáváním necháme 10 minut odstát.