Francouzské kuřecí závitky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 694 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 39 g
- Sodík 925 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 277.6 mg
- Draslík 747.5 mg
- Vláknina 1647.5 mg
- Vitamín A 1647.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí stehna vykostíme a kůži na nich ponecháme.
-
2
Nádivku: na pánvi rozškvaříme slaninu, přidáme máslo a nakrájenou cibuli, kterou jen zpěníme.
-
3
Přidáme nadrobno nakrájené kaštany a za občasného míchání je 5 minut osmahneme. Odstavíme, přisypeme strouhanku, petržel, podle chuti sůl a pepř a směs spojíme vejcem.
-
4
Porce stehen několikrát lehce nakrojíme a rozklepeme paličkou. Osolíme je a opepříme. Rozdělíme na ně nádivku. Stočíme do tvaru závitku a dobře uzavřeme párátky.
-
5
Plněná stehna dáme v jedné vrstvě na pekáček a 20-25 minut pečeme
-
6
v předehřáté troubě při 190 °C, závitky během pečení podléváme teplou vodou a poléváme vypečenou šťávou.
-
7
Závitky vyjmeme z pekáčku, odstraníme z nich párátka a uchováme v teple.
-
8
Do výpeku po pečení nalijeme vývar a vaříme jen tak dlouho, až se rozvaří všechny připečeniny. Do hustého základu přidáme brusinkový džem a jen krátce rozvaříme dohladka. Omáčku podle chuti přisolíme, můžeme ji i přecedit.