Falešný ovar z hříbků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Chléb samožitný
  • 120 g Křen
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 600 g Hříbky čerstvé
  • 30 g Bujón zlatý hovězí
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 462 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1469 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 810.3 mg
  • Vláknina 3735 mg
  • Vitamín A 3735 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pravé hříbky očistíme, omyjeme a větší rozkrojíme. Malé plodnice, pokud jsme si jisti, že nejsou červavé, necháme vcelku. Křen očistíme, omyjeme, jemně nastrouháme a dáme do misky.

  • 2

    V hrnci uvaříme z 1 litru vody hovězí bujon z kostky. Když se vaří přibližně 3-4 minuty, vložíme do něj houby, ztlumíme teplotu a vaříme je přesně 25 minut. Pak je vyjmeme sítem, rozdělíme na talíře, polijeme horkým rozpuštěným máslem.

  • 3

    "Ovarové" hříbky podáváme s křenem a tmavým chlebem.

Komentáře k receptu