Lionská kuřecí prsa
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
- 30 g Máslo čerstvé
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 5 g Provensálské koření
- 30 g Řeřicha
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 150 ml Vývar drůbeží
- 3 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 18 g
- Sodík 781 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 105 mg
- Draslík 633.1 mg
- Vláknina 895 mg
- Vitamín A 895 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.5 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na marinádu: smícháme olej, citronovou šťávu, drcený česnek, nasekanou petržel, provensálské koření, podle chuti pepř a sůl. Prsa v marinádě několikrát obrátíme a necháme 30 minut v chladničce marinovat.
-
2
Prsa vyjmeme a osušíme na papírových ubrouscích. Osolíme je a lehce poprášíme moukou, přebytečnou mouku oklepneme.
-
3
Na velkou pánev nalijeme olej a rozehřejeme v něm máslo.
-
4
Prsa dáme kůží dolů do pánve a 10 minut je smažíme. Potom je obrátíme a smažíme dalších 10 minut, až jsou dozlatova a uvnitř dobře propečená. Vyjmeme a udržujeme teplá. Z pánve slijeme tuk a odstraníme příliš zhnědlé připečeniny.
-
5
Na pánev přilijeme vývar a vaříme asi 8 minut, aby se svařil na 2-3 polévkové lžíce.
-
6
Prsíčka servírujeme na vrstvě řeřichy, přelité horkou šťávou, ozdobené nasekanou petrželovou natí.