Hovězí na pomerančích a kari
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 399 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 15 g
- Sodík 367 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 65.3 mg
- Draslík 999.8 mg
- Vláknina 9705 mg
- Vitamín A 9705 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 112.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme ve velké pánvi olej, osmahneme na něm pokrájené šalotky, česnek a hovězí kostky, dokud maso nezměkne.
-
2
Smícháme vývar a kari pastu, přidáme k hovězímu a promícháme. Přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a dusíme hodinu. Nastrouháme kůru z jednoho pomeranče, vymačkáme z něj šťávu a pak ještě z jednoho. Zbylé dva oloupeme a odstraníme bílou dřeň. Oloupeme ze všech dílků blánu.
-
3
Smícháme solamyl s pomerančovou šťávou. Přidáme do pánve nastrouhanou kůru a směs pomerančové šťávy se solamylem. Přivedeme k varu a vaříme cca 4 minuty, dokud omáčka nezhoustne. Osolíme, opepříme a vmícháme pomerančové dílky.
-
4
Podáváme teplé.