Sicilské lasagne s vepřovým masem
Suroviny
- 250 g Vepřové maso libové
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 250 g Lasagne
- 125 g Mozzarella
- 45 ml Olej olivový
- 60 ml Sýr Parmezán
- 60 ml Víno bílé
- 200 ml Vývar drůbeží
- 1 ks Cibule
- 0.5 ks Mrkev kořen
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Bobkový list
- 0.5 ks Celer řapíkatý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 739 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 79 g
- Sodík 654 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 177.2 mg
- Draslík 311 mg
- Vláknina 4354 mg
- Vitamín A 4354 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1583.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na kostičky. V pánvi si na 30 ml olivového oleje osmažíme pokrájenou zeleninu. Smažíme 10 minut za častého míchání.
-
2
Vmícháme vepřové maso bez kosti nakrájené na kostičky. Smažíme 5 minut dozlatova. Dolijeme vínem a povaříme dalších 5 minut. Poté přidáme nakládaná nakrájená rajčata, drůbeží vývar a lžíci rajského protlaku. Bobkové listy natrhneme a přidáme do pánve spolu s nakrájenou petrželí. Dochutíme solí a pepřem. Vše důkladně promícháme. Dusíme 35 minut doměkka. Občas zamícháme. Pánev odstavíme z plotny a odstraníme bobkové listy.
-
3
Plátky lasagní nakrájíme na 2,5 cm široké proužky a vaříme je po dobu 4 minut v osolené vodě. Slijeme je a smícháme se směsí.
-
4
Polovinu směsi nalijeme do pekáče, zakryjeme polovinou natvrdo uvařených vajec nakrájených na kolečka a na ně umístíme nakrájenou mozzarellu a nastrouhaný parmezán. Vrstvy opakujeme a nakonec pokapeme zbývajícím olivovým olejem. Pečeme v troubě 35 minut při 190 stupních. Před servírováním necháme 10 minut ustát.