Vietnamská kuřecí prsíčka
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
- 180 g Mrkev kořen
- 5 g Sůl
- 25 g Zázvor celý
- 150 g Cibulka jarní
- 120 g Paprika žlutá
- 120 g Paprika červená
- 125 ml Voda pitná
- 4 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Sherry brandy
- 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 304 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 113 g
- Sodík 668 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 96 mg
- Draslík 811.4 mg
- Vláknina 6709 mg
- Vitamín A 6709 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 102.5 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozpáleném oleji osmažíme nakrájenou jarní cibuli, nudličky zázvoru a 1 minutu smažíme.
-
2
Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, nudličky papriky a 2-3 minuty zprudka smažíme, nepřestáváme míchat. Vlijeme sójovou omáčku, sherry se Solamylem, hranolky masa a průběžně promícháváme. Smažíme ještě 3-4 minuty.
-
3
Přilijeme vodu, mícháme a 1-2 minuty směs povaříme, až mírně zhoustne. Osolíme.