Vietnamská kuřecí prsíčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 180 g Mrkev kořen
  • 5 g Sůl
  • 25 g Zázvor celý
  • 150 g Cibulka jarní
  • 120 g Paprika žlutá
  • 120 g Paprika červená
  • 125 ml Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 304 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 113 g
  • Sodík 668 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 811.4 mg
  • Vláknina 6709 mg
  • Vitamín A 6709 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 102.5 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpáleném oleji osmažíme nakrájenou jarní cibuli, nudličky zázvoru a 1 minutu smažíme.

  • 2

    Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, nudličky papriky a 2-3 minuty zprudka smažíme, nepřestáváme míchat. Vlijeme sójovou omáčku, sherry se Solamylem, hranolky masa a průběžně promícháváme. Smažíme ještě 3-4 minuty.

  • 3

    Přilijeme vodu, mícháme a 1-2 minuty směs povaříme, až mírně zhoustne. Osolíme.

Komentáře k receptu