Kuřecí kapsa s ricottou
Suroviny
- 80 g Cibule
- 700 g Kuřecí prsa
- 30 g Máslo čerstvé
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 10 g Pažitka
- 10 g Bazalka
- 30 g Bazalka
- 20 g Rajčata sušená sterilovaná
- 10 g Tymián čerstvý
- 400 g Passata (drcená rajčata)
- 125 g Sýr Ricotta
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 10 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 374 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 18 g
- Sodík 732 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 136.9 mg
- Draslík 937.2 mg
- Vláknina 6907.5 mg
- Vitamín A 6907.5 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uděláme náplň: sýr smícháme se nakrájenými sušenými rajčaty a bazalkou, dochutíme pepřem a solí.
-
2
Kuřecí prsa rozkrojíme na řízek, uložíme mezi mikrotenové sáčky
-
3
a rozklepeme je paličkou na maso na tloušťku 5 mm. Na každou porci rozetřeme čtvrtinu náplně a pevně stočíme.
-
4
Čtyři čtverce papíru na pečení pomastíme máslem a do každého zabalíme jednu kuřecí kapsu. Přebalíme fólií, konce dobře zavážeme kuchyňskou nití. Kapsy ponoříme do mělkého kastrolu se zvolna se vařící vodou a 25 minut je vaříme.
-
5
Připravíme rajčatovou omáčku s bylinkami: v hrnci rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a několik minut ji průběžně promícháváme a smažíme, až změkne. Přimícháme rajčata s polovinou jejich šťávy, přivedeme k varu a 3 minuty zvolna vaříme. Omáčku dohladka rozmixujeme a prolisujeme. Přimícháme nasekané čerstvé bylinky, podle chuti osolíme a opepříme.
-
6
Kapsy rozbalíme a nakrájíme na plátky. Podáváme s rajčatovou omáčkou s bylinkami, zdobíme bazalkou.