Kuřecí kapsa s ricottou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 700 g Kuřecí prsa
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Pažitka
  • 10 g Bazalka
  • 30 g Bazalka
  • 20 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 400 g Passata (drcená rajčata)
  • 125 g Sýr Ricotta
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 10 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 374 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 732 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 136.9 mg
  • Draslík 937.2 mg
  • Vláknina 6907.5 mg
  • Vitamín A 6907.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uděláme náplň: sýr smícháme se nakrájenými sušenými rajčaty a bazalkou, dochutíme pepřem a solí.

  • 2

    Kuřecí prsa rozkrojíme na řízek, uložíme mezi mikrotenové sáčky

  • 3

    a rozklepeme je paličkou na maso na tloušťku 5 mm. Na každou porci rozetřeme čtvrtinu náplně a pevně stočíme.

  • 4

    Čtyři čtverce papíru na pečení pomastíme máslem a do každého zabalíme jednu kuřecí kapsu. Přebalíme fólií, konce dobře zavážeme kuchyňskou nití. Kapsy ponoříme do mělkého kastrolu se zvolna se vařící vodou a 25 minut je vaříme.

  • 5

    Připravíme rajčatovou omáčku s bylinkami: v hrnci rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a několik minut ji průběžně promícháváme a smažíme, až změkne. Přimícháme rajčata s polovinou jejich šťávy, přivedeme k varu a 3 minuty zvolna vaříme. Omáčku dohladka rozmixujeme a prolisujeme. Přimícháme nasekané čerstvé bylinky, podle chuti osolíme a opepříme.

  • 6

    Kapsy rozbalíme a nakrájíme na plátky. Podáváme s rajčatovou omáčkou s bylinkami, zdobíme bazalkou.

Komentáře k receptu