Vánoční zelňačka
Suroviny
- 250 g Smetana 33% (šlehačka)
- 100 g Houby sušené
- 10 g Bobkový list
- 200 g Vepřové koleno uzené
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Zelí kysané
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 27 g
- Sodík 159 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 77 mg
- Draslík 1011.8 mg
- Vláknina 11835 mg
- Vitamín A 11835 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 78 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lák z kysaného zelí vylijeme do hrnce, přidáme cukr, houby, česnek, bobkový list, maso a vaříme asi 40 minut. Když je maso uvařené, vyndáme ho z hrnce, nakrájíme na kostky a necháme stranou.
-
2
Smetanu smícháme s moukou, vylijeme do hrnce, zahustíme polévku, dáme zpátky nakrájené maso a necháme projít varem.
-
3
Nakonec dochutíme solí, pepřem a přidáme nadrobno nasekanou petrželovou nať.