Sladkokyselá kuřecí prsa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 250 g Kompot ananasový
  • 500 g Kuřecí prsa
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 250 g Kopr čerstvý
  • 80 g Celer řapíkatý
  • 100 g Paprika zelená
  • 100 g Paprika červená
  • 30 g Koriandr čerstvý
  • 30 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 20 ml Voda pitná
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 20 ml Víno rýžové čínské
  • 40 ml Omáčka sojová světlá
  • 50 ml Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1019 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 64 mg
  • Draslík 984 mg
  • Vláknina 6618 mg
  • Vitamín A 6618 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 92.6 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme sojovou omáčku, rýžové víno a odměřené množství vody.

  • 2

    Přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso, několikrát

  • 3

    je obrátíme, přikryjeme a necháme v chladničce 30 minut marinovat.

  • 4

    Ananasovou šťávu dolijeme do 250 ml vodou a zamícháme do ní kukuřičnou moučku.

  • 5

    Ve woku rozehřejeme olej, přidáme kousky kuřete a 8-10 minut je zprudka průběžně promícháváme a dozlatova smažíme. Vybereme je děrovanou naběračkou a necháme okapat na papírovém ubrousku.

  • 6

    Do woku dáme nudličky červené a zelené papriky, kousky celeru, cibule a průběžně promícháváme, smažíme 5 minut.

  • 7

    Přilijeme směs ananasové šťávy s kukuřičnou moučkou, kečup, šťávu z liči; 3-5 minut povaříme, až omáčka zhoustne.

  • 8

    Do woku vrátíme kuřecí maso, přidáme liči, ananas, vše dobře prohřejeme, osolíme a opepříme. Servírujeme, zdobíme nasekaným čerstvým koriandrem.

Komentáře k receptu