Sladkokyselá kuřecí prsa
Suroviny
- 100 g Cibule
- 250 g Kompot ananasový
- 500 g Kuřecí prsa
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 250 g Kopr čerstvý
- 80 g Celer řapíkatý
- 100 g Paprika zelená
- 100 g Paprika červená
- 30 g Koriandr čerstvý
- 30 g Maizena - kukuřičný škrob
- 20 ml Voda pitná
- 50 ml Olej rostlinný
- 20 ml Víno rýžové čínské
- 40 ml Omáčka sojová světlá
- 50 ml Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 323 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1019 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 64 mg
- Draslík 984 mg
- Vláknina 6618 mg
- Vitamín A 6618 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 92.6 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme sojovou omáčku, rýžové víno a odměřené množství vody.
-
2
Přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso, několikrát
-
3
je obrátíme, přikryjeme a necháme v chladničce 30 minut marinovat.
-
4
Ananasovou šťávu dolijeme do 250 ml vodou a zamícháme do ní kukuřičnou moučku.
-
5
Ve woku rozehřejeme olej, přidáme kousky kuřete a 8-10 minut je zprudka průběžně promícháváme a dozlatova smažíme. Vybereme je děrovanou naběračkou a necháme okapat na papírovém ubrousku.
-
6
Do woku dáme nudličky červené a zelené papriky, kousky celeru, cibule a průběžně promícháváme, smažíme 5 minut.
-
7
Přilijeme směs ananasové šťávy s kukuřičnou moučkou, kečup, šťávu z liči; 3-5 minut povaříme, až omáčka zhoustne.
-
8
Do woku vrátíme kuřecí maso, přidáme liči, ananas, vše dobře prohřejeme, osolíme a opepříme. Servírujeme, zdobíme nasekaným čerstvým koriandrem.