Ovesné placičky se zeleninou
Suroviny
- 100 g Sýr Eidam cihla 30%
- 100 g Sýr Parmezán
- 500 g Ovesné vločky
- 200 g Směs zeleninová 4 ročních období
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Koření grilovací
- 2 ks Cibule
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 0.11 dl Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 876 kcal
- Sacharidy 100 g
- Tuky 36 g
- Sodík 583 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 94 g
- Cholesterol 213 mg
- Draslík 692.8 mg
- Vláknina 24472 mg
- Vitamín A 24472 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 7.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 76.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ovesné vločky dobře promyjeme, dáme je do hrnce a zalijeme 1 litrem vody, necháme je nabobtnat asi 20 minut, pak je scedíme a dáme do mísy. Oloupeme cibuli s česnekem, cibuli drobně pokrájíme, česnek utřeme.
-
2
Mraženou zeleninovou směs podusíme s cibulí na rozpáleném másle, když vychladne, přidáme ji k vločkám s dvěma druhy nastrouhaného sýra. Ještě přidáme rozetřený česnek, grilovací koření, pepř, sůl, majoránku, bramborovou škrobovou moučku a žloutky.
-
3
Bílky vyšleháme na tuhý sníh a nakonec ho opatrně zapracujeme do těsta.
-
4
V pánvi si rozpálíme olej, těsto nabíráme lžicí a klademe na rozpálený olej.
-
5
Placičky smažíme dozlatova z každé strany, přibližně po 1-2 minutách.