Rajčatový salát s chlebem
Suroviny
- 120 g Sýr Parmezán
- 150 g Petržel kudrnka
- 1 ks Bageta
- 1 ks Cibule
- 3 ks Rajčata
- 1 ks Chilli paprička
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Pesto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 437 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 20 g
- Sodík 970 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 20.4 mg
- Draslík 503.2 mg
- Vláknina 7879.8 mg
- Vitamín A 7879.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme bagetu na kostičky, vložíme do mísy, pokapeme olejem, aby se olej vsákl do kostiček, rozložíme na plech a grilujeme 2 minuty dozlatova a necháme pak vychladnout.
-
2
Uděláme dresink: V malé pánvi osmahneme na oleji 1 minutu chilli papričku, aby změkla, ale nezhnědla, odstavíme z ohně, necháme zchladnout, přidáme pesto a vinný ocet, rozšleháme vidličkou osolíme a opepříme.
-
3
Osmaženou bagetu smícháme s rajčaty, cibulí a parmazánem, posypeme petrželkou kudrnkou. Dresinkem pokapeme salát a promícháme.