Rajčatový salát s chlebem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 13 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Sýr Parmezán
  • 150 g Petržel kudrnka
  • 1 ks Bageta
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Pesto
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 437 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 970 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 20.4 mg
  • Draslík 503.2 mg
  • Vláknina 7879.8 mg
  • Vitamín A 7879.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme bagetu na kostičky, vložíme do mísy, pokapeme olejem, aby se olej vsákl do kostiček, rozložíme na plech a grilujeme 2 minuty dozlatova a necháme pak vychladnout.

  • 2

    Uděláme dresink: V malé pánvi osmahneme na oleji 1 minutu chilli papričku, aby změkla, ale nezhnědla, odstavíme z ohně, necháme zchladnout, přidáme pesto a vinný ocet, rozšleháme vidličkou osolíme a opepříme.

  • 3

    Osmaženou bagetu smícháme s rajčaty, cibulí a parmazánem, posypeme petrželkou kudrnkou. Dresinkem pokapeme salát a promícháme.

Komentáře k receptu