Palačinky s rizotem
Suroviny
- 50 g Cibule
- 60 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 60 g Květák
- 0.8 g Máslo čerstvé
- 250 g Rýže dušená
- 5 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 100 g Žampiony čerstvé
- 100 g Paprika červená
- 150 g Mouka pšeničná hladká
- 250 ml Mléko polotučné
- 30 ml Olej olivový
- 300 ml Hovězí vývar základní
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 373 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 13 g
- Sodík 754 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 160.4 mg
- Draslík 298.6 mg
- Vláknina 5080 mg
- Vitamín A 5080 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky, žampiony nakrájíme na tenké plátky, cibuli nadrobno a květák rozebereme na malé růžičky. V pánvi rozpálíme olej, přisypeme žampiony, krátce orestujeme, přidáme cibuli, papriky, květák, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a 5 minut povaříme. Přimícháme scezený hrášek, dušenou rýži, prohřejeme a odstavíme.
-
2
V míse vymícháme těsto na palačinky z mouky, vejce, mléka a žloutku.
-
3
V jiné pánvi rozehřejeme máslo a na něm smažíme čtyři palačinky dozlatova.
-
4
Rozdělíme je na talíře, svineme do kornoutku, naplníme rizotem a ihned podáváme.