Karbanátky ze zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 8 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 10 g Sádlo škvařené
  • 200 g Strouhanka
  • 2 g Muškátový oříšek
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1.5 dl Mléko polotučné
  • 0.56 dl Olej rostlinný
  • 1 kg Zelí hlávkové bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 260 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 612 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 95.1 mg
  • Draslík 292.3 mg
  • Vláknina 9178.5 mg
  • Vitamín A 9178.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí očistíme, rozkrojíme na díly a uvaříme v mléce doměkka. Cibulku nadrobno osmažíme na sádle, nakrájené rohlíky namočíme do mléka. Uvařené zelí a rohlíky rozemeleme na masovém mlýnku, přidáme osmaženou cibuli, muškátový oříšek, 2 vejce, sůl, pepř a prohněteme. Na pomoučněném vále vytvoříme z hmoty karbanátky, které namočíme v rozšlehaném vejci a obalíme ve strouhance.

  • 2

    Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.

Komentáře k receptu