Zeleninové karbanátky s ovesnými vločkami
Suroviny
- 150 g Sýr Eidam cihla 30%
- 250 g Zeleninová směs jarní - mražená
- 500 g Ovesné vločky
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Koření grilovací
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Šalotka
- 3 stroužek Česnek
- 1.5 dl Mléko plnotučné
- 2 dl Voda pitná
- 0.07 dl Olej slunečnicový
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka sójová plnotučná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 910 kcal
- Sacharidy 116 g
- Tuky 35 g
- Sodík 263 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 107 g
- Cholesterol 144.4 mg
- Draslík 907.7 mg
- Vláknina 29782.4 mg
- Vitamín A 29782.4 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.1 mg
- Vitamín E 7.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 317.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ovesné vločky v sítu promyjeme a dáme do mísy. Přilijeme 2 dl vody a necháme nabobtnat. Šalotku s česnekem očistíme. Omytou petrželovou nať drobně pokrájíme.
-
2
Mraženou zeleninovou směs (mrkev, brokolice, květák, cibule..) podusíme v pánvi na másle a pak vychlazenou zeleninu přidáme k vločkám. Ještě do směsi přidáme: vejce, nastrouhaný tvrdý sýr, prolisovaný česnek, pepř, majoránku, drobně pokrájenou šalotku, mléko, sójovou mouku, Maizenu, grilovací koření a drcený kmín. Vše dobře promícháme a dochutíme solí.
-
3
V pánvi rozpálíme olej, směs nabereme lžící a pokládáme na rozpálený olej. Pokud chceme větší karbanátky, na jeden použijeme 2 lžíce směsi. Uhladíme je na tenčí placičku o síle asi 1.5-2 cm. Karbanátky smažíme dozlatova z každé strany 1-2 minuty.
-
4
Podáváme horké i studené.