Zeleninová polévka s nudlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 2 kostka Bujón zlatý zeleninový
  • 50 g Houby sušené
  • 200 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Hrášek mražený
  • 2 kávová lžička Vegeta
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 l Voda pitná
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 231 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 81 g
  • Sodík 69 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 73.6 mg
  • Draslík 276.4 mg
  • Vláknina 3969.1 mg
  • Vitamín A 3969.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.2 mg
  • Vitamín E 4.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby dáme do vody a necháme je 30 minut namočené.

  • 2

    Do nádoby dáme kostky bujonu, zalijeme horkou vodou, dobře promícháme a tak připravíme zeleninový vývar.

  • 3

    Do hrnce s rozehřátým olejem dáme nadrobno nakrájenou cibuli, na kolečka mrkev, petržel, namočené a na plátky nakrájené houby a dusíme do té doby, až mrkev pustí šťávu. Zalijeme připraveným vývarem z bujonu, osolíme, přidáme hrášek, vegetu a necháme vařit 20 minut.

  • 4

    Nasekáme nadrobno petrželovou nať, přidáme ji do uvařené polévky a nakonec dochutíme pepřem.

  • 5

    Nudle: Na vál nasypeme hrubou mouku, uprostřed uděláme důlek, do něho dáme syrová vejce a rukama vypracujeme tuhé těsto, které na vále rozválíme na tenký plát a nožem nebo strojkem nakrájíme nudle,

  • 6

    které dáme do vařící vody, povaříme asi 7 minut, scedíme a opláchneme pod studenou vodou.

Komentáře k receptu