Indické kuře s mandlemi
Suroviny
- 150 g Cibule
- 60 g Hrozinky
- 150 g Jogurt bílý
- 800 g Kuřecí prsa
- 80 g Mandle
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 20 g Zázvor celý
- 3 g Pepř cayenský
- 5 g Kardamom
- 5 g Garam masala
- 10 g Kmín římský
- 10 g Skořice celá
- 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 ks Bobkový list
- 4 ks Hřebíček
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 612 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 33 g
- Sodík 741 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 174.1 mg
- Draslík 1239.1 mg
- Vláknina 14304.2 mg
- Vitamín A 14304.2 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.7 mg
- Vitamín E 7.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozehřejeme olej. Přidáme osolená kuřecí prsíčka a z každé strany je 5 minut dozlatova smažíme. Vyjmeme je a necháme okapat na papírovém ubrousku.
-
2
Do horkého oleje přidáme skořici, kardamom, hřebíčky, kmín, bobkový list, zprudka koření 1 minutu mícháme a pražíme.
-
3
Vložíme nakrájenou cibuli, drcený česnek, strouhaný zázvor a za občasného míchání několik minut necháme zpěnit. Potom přimícháme garam masalu a cayenský pepř.
-
4
Do pánve vrátíme kuřecí maso. Přilijeme smetanu a odměřené množství vody. Přikryjeme a 20 minut velmi zvolna podusíme, až maso změkne. Odstraníme skořicovou kůru, hřebíčky a bobkový list.
-
5
Přimícháme jogurt, ochutíme, případně přisolíme, opepříme a prohřejeme. Hotové kari rozdělíme na jednotlivé talíře, posypeme rozinkami, nakrájenými opraženými mandlemi a servírujeme.