Indické kuře s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 60 g Hrozinky
  • 150 g Jogurt bílý
  • 800 g Kuřecí prsa
  • 80 g Mandle
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Zázvor celý
  • 3 g Pepř cayenský
  • 5 g Kardamom
  • 5 g Garam masala
  • 10 g Kmín římský
  • 10 g Skořice celá
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Hřebíček
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 612 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 741 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 174.1 mg
  • Draslík 1239.1 mg
  • Vláknina 14304.2 mg
  • Vitamín A 14304.2 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 7.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozehřejeme olej. Přidáme osolená kuřecí prsíčka a z každé strany je 5 minut dozlatova smažíme. Vyjmeme je a necháme okapat na papírovém ubrousku.

  • 2

    Do horkého oleje přidáme skořici, kardamom, hřebíčky, kmín, bobkový list, zprudka koření 1 minutu mícháme a pražíme.

  • 3

    Vložíme nakrájenou cibuli, drcený česnek, strouhaný zázvor a za občasného míchání několik minut necháme zpěnit. Potom přimícháme garam masalu a cayenský pepř.

  • 4

    Do pánve vrátíme kuřecí maso. Přilijeme smetanu a odměřené množství vody. Přikryjeme a 20 minut velmi zvolna podusíme, až maso změkne. Odstraníme skořicovou kůru, hřebíčky a bobkový list.

  • 5

    Přimícháme jogurt, ochutíme, případně přisolíme, opepříme a prohřejeme. Hotové kari rozdělíme na jednotlivé talíře, posypeme rozinkami, nakrájenými opraženými mandlemi a servírujeme.

Komentáře k receptu